Carlo Boscaini Amarone

Kenmerken van een goede Amarone zijn kracht, zachtheid en een edele licht bittere smaak ('amaro' is bitter). De kleur is diep robijnrood, overgaand in granaatrood.

Herkomst: Veneto (Italië)

Druivenrassen: inheemse en internationale druivenrassen, namelijk Garganega, Rondinella, Molinara, Corvina, Trebbiano, Chardonnay en Cabernet Sauvignon

Bodem/klimaat: de bodemgesteldheid is zeer divers en bestaat afwisselend uit mergel, klei, kalk, kiezel, lava en basalt

Vinificatie: de handgeoogste druiven komen uit het beste deel van Valpolicella (Valpantena-vallei) en ondergaan een strenge selectie. De trossen gaan vervolgens naar speciale droogkamers waar het gehalte aan suikers en andere smaakstoffen in het sap sterk toeneemt. Dit proces duurt circa drie maanden. Daarna gist de wijn tot alle suikers zijn omgezet en een intens volle wijn is ontstaan. Vervolgens rijpt de wijn drie jaar in houten vaten.

Bewaartijd: 10 tot 15 jaar

Wijn en spijs: stevig, geroosterd vlees, groot braadvlees van lam of rund, gekruid varkensvlees, wild en wildgevogelte met rijke sauzen, stoofschotels, ragout met paddestoelen, stevige gerijpte kazen.

 

Prijs per fles:  € 35,00